Kungsörn (Aquila chrysaetos)

Bildreportage från örngömslet i Kalvträsk, november 2013:

NYTT! # Möt örnparet
NYTT! # Fågelmatningen

-------------------------------------------

Nya örnbilder från gömslet i Kalvträsk, 4 januari 2013:

Se bildreportagen på örnen

samt på örnen och skatorna.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Nya kungsörnsbilder från Connys gömsle, 9-10 mars 2012:

Revirhävdande hane vid Kalvträsk, Västerbotten. Se bildalbumet från 2012.

Länk till Conny Lundströms webbsida

Bilden på örnen som anfaller räven gav pris i tävling:

Den här bilden på den unga kungsörnen som anfaller räven fick pris i Nordic Nature Photo Contest, NNPC 2012 .Tävlingen arrangeras av den norska tidningen Natur & Foto. Fotografer från 14 länder skickade in 3 168 bilder. Hederspriset i klassen däggdjur ger framför allt ära men även en bok och fotokopior. Bilden togs i Conny Lundströms örngömsle i storskogen vid Vitbergens naturreservat nära Kalvträsk i Västerbotten i april 2009. Här kan du se min bild och övriga prisbilder.

Nya bilder från Connys gömsle i Kalvträsk. Se bildalbumet från mars 2011.

_______________________________________________________________

Bilder på kungsörn med mera från gömsle i Västerbotten, se bildalbumen

Örnar i Sverige

2009 04 04-05
Conny Lundström i Skellefteå är kungsörnsfotograf och har ordnat gömslen vid Kalvträsk i Västerbottens inland. Området ligger fint intill det stora skogsreservatet Vitbergen.
Jag har besökt hans gömsle under tre dagar med mycket lyckat resultat. Jag kan verkligen rekommendera hans gömsle. Vill du också prova så hittar du Conny via webbsidan: www.connylundstrom.com.
Direkt till albumen.

Bilder på kungsörn från gömslen i Norska Flatanger, se bildalbumen

Örnar i Norge

2009 02 02-05
I början av februari åkte jag till Norge och satt i två olika gömslen och fotograferade örnar, både kungs- och havsörnar. Dessutom en hel del andra fåglar.
Det är Ole Martin Dahle i Lauvsnes i Flatanger som hyr ut sina gömslen. Örnarna kommer till åtlar som han lägger ut. Det handlar ofta om trafikdöda djur som han tar hand om.
De fyra dagarna i Norge arrangerades som en workshop tillsammans med fågelfotografen Brutus Östling. Brutus har tagit många av sina bilder till örnboken "Örnarnas rike" hos Ole Martin.
Jag hade tur och fick spännande bilder på kungsörnar som kämpade om en rävåtel. Välkommen att titta på bilderna i sex olika album.